Klassieke rockplaat: The Arctic Monkeys – I Bet You Look Good On The Dancefloor

Geplaatst op: 30/10/2010 door Yos in Klassieke Rockplaat

Natuurlijk werd in dit nieuwe millennium de Indierock beetje bij beetje populairder. De muziekstijl kwam steeds meer terug op diverse grote festivals. In de slipstream van The Strokes braken ineens allerlei bandjes door die zeker in Europa furore maakten. Maar één daarvan is wel heel opvallend: The Arctic Monkeys.

Al sinds 2002 verwierven frontman Alex Turner, gitarist Jamie Cook, drummer Matt Helders en bassist Andy Nicholson bekendheid via internet. Hun populariteit groeide door hun MySpace en de optredens die ze in de UK gaven en waar ze zelfgebrande cd’tjes weg gaven. De brutale jochies sloegen zelfs aanbiedingen van grote labels af. In 2005 brachten ze zelf een EP uit. Vlak daarna tekende de band toch bij Domino Records en in 2006 verscheen het debuutalbum Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not. Dat werd het snelst verkopende debuutalbum ooit in Groot-Brittannië. Daarmee schopten de nog jonge jochies het in één keer tot het lijstje grote UK-bands, tussen namen als Blur en Oasis.

Diverse nummers op het album werden singles, waar Mardy Bum er opvallend genoeg géén van was. When The Sun Goes Down was de tweede single en was misschien wel het grootste succes van dat album. Maar in ónze canon van de Klassieke Rockplaat komt toch: I Bet You Look Good On The Dancefloor. Van The Arctic Monkeys dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s