Die Schlacht Von Almere

Geplaatst op: 13/12/2010 door Yos in Aankondigingen

Tijdens het WK afgelopen zomer leerde ik iemand kennen. Dat was tijdens de eerste poulewedstrijd van Duitsland. De Duitsers wonnen met een indrukwekkende zege van Australië: 4-0. De man die ik leerde kennen is architect en had enkele jaren eerder het Duitse leven verruild voor Almere. Dat had iets met liefde te maken. Elk van de vier wapenfeiten die de Aussies om de oren kregen, vierde de architect door luid trompetterend met een oranje vuvuzela op het balkon te dansen.
De gastheer van het voetbalfeestje, een getogen Almeerder, vreesde daarbij voor voor zijn glaswerk.
Gedurende het WK en de rest van de zomer spraken de architect en ik geregeld eens af. Vooral als er interessante feestjes op komst waren: housefeestjes, avonden vol stinkende rock-‘n-roll, voetballen op het strand, noem maar op: als het groots werd en de moeite waard, spraken we af en stortten ons op zowel het feestgedruis als de biervoorraad die we doorgaans zelf mee brachten.

Enkele uren voor de laatste editie van Dubsteppen (die van de sneeuwstorm) belde de architect mij op. Uiteraard beantwoordde ik mijn telefoon mijn veel enthousiasme en vroeg hem waarvoor hij belde.
‘Om te beginnen wil ich jou uitnodigen voor die schlacht von Almere,’ zei hij.
‘De wát?’
‘Die schlacht von Almere,’ herhaalde hij, ‘ein groots schneeballengevecht. Dat is ein Deutsche traditie en die wil ich in Almere overnemen.’
In zijn stem vibreerde enthousiasme, dus ik informeerde verder. Waar het ongeveer op neer komt, is dat er zoveel mogelijk op de dag dat het voldoende heeft gesneeuwd samen komen op een die dag bekend gemaakte locatie op een vooraf afgesproken tijdstip. En dan barst de hel los: een massief sneeuwballengevecht waar iedereen “spass macht”. Helemaal zo gek nog niet.
Helaas had ik die avond al plannen.
Wel maakten we een belafspraak om op het idee terug te komen. Dat gebeurde enkele dagen later. Daarop ontstonden al vrij snel een facebookpage, een geïmproviseerde logo-annex-flyer en een eerste portie enthousiaste deelnemers. Plus, uiteraard, de locatie – die vooralsnog geheim blijft, maar ergens in Almere-Stad centrum (postcodegebied 1315) zal zijn. Het tijdstip van “Die Schlacht”? Half negen ’s avonds.

Vorderingen omtrent Die Schlacht Von Almere (een initiatief dat per direct hoofdletters verdiende) staan op Facebook. Zodoende alle gegevens op een rijtje:

Datum: die dag dat er genoeg sneeuw valt
Tijdstip: 20.30 uur
Locatie: Almere-Stad (centrum)
Meer info: http://tiny.cc/oa94e

(deze Blog verscheen ook op DUS. Almere en YEPz!-weblog)

reacties
  1. JNT schreef:

    YOOOO!! WEES ERBIJ !!! LAAT DE ZANDBAK ACHTER JE!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s