BajB: Het Groot Dictee der Nederlandse Taal

Geplaatst op: 13/12/2011 door Yos in Aankondigingen

Jawel, Een Blok aan je Been dicteert. In dit geval bedoelen we daarmee: we laten ons voorschrijven op landelijk niveau. Nadat vorige week al een klein oefendictee van stadsdichter Mario Withoud voorbij kwam in de show, is het woensdagavond bij Radio A6 tijd voor het ekte-ekte werk.

Wat houdt dat in? Een aantal vrienden van het programma, afgewisseld met professionele taalgebruikers en muzikanten, gaan de uitdaging aan om in de aanloop naar de show mee te schrijven met het Groot Dictee der Nederlandse Taal dat op Nederland 1 wordt uitgezonden. Het dictee is geschreven door Koning Grunberg, wiens rubriek voor psychische hulp in Vrij Nederland al tijden kapot wordt gelezen door deze show.

Tijdens ons programma vieren we de taalbewuste slachting met een drankje, blikken we terug op het dictee, praten we met onze gasten en draaien we uiteraard wat lekkere plaatjes. Dat alles vanuit de BG-22-24, die vanaf 21.30 uur gewoon weer publiekelijk toegankelijk is. Misschien nemen de gasten zelf ook wel wat lievelingsliedjes mee!

Op dit moment hebben we nog enkele plekken voor deelnemers. Dus als jij denkt taalvaardig genoeg te zijn om mee te doen, schroom dan niet om ons even te mailen: blokaanjebeen[AT]radio-A6.nl Dan zorgen wij voor een plekje aan tafel. Deelnemers moeten zelf alleen even een schrijfblok en een pen meenemen. Oh, en smijt er even een Tweet en like tegenaan, anders!

Dat het dictee inmiddels al uitgelekt is, houdt niemand tegen. Bij Een Blok aan je Been zijn alle deelnemers even sportief als betrouwbaar. Kortom, tot woensdagavond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s